Forskning

In Locos transnationella forskningskomponent innebär att 40 flyktingforskare (RRs) utbildas i kvalitativa forskningsmetoder, samt i datainsamling och analys för att genomföra deltagarbaserad, Peer-to-Peer-forskning. Koordineringen av forskningsprojektet leds av University College Dublin. Akademiska forskare kommer utveckla riktlinjer för att utforma forskningsdesignen och utbilda i forskningsmetodik, som omfattar hur man skapar intervjufrågor, väljer intervjuobjekt, behärskar intervjutekniker och analyserar data.

De flyktingforskare (RRs) som utbildas kommer att tillämpa denna kunskap för att genomföra 200 intervjuer med migranter och flyktingar med erfarenhet av integrationspraktiker i minst två europeiska länder. De kommer att få kontinuerligt stöd av In Locos akademiska kommitté och delta i en workshop i Lissabon för att diskutera forskningsresultaten.

Vid projektets slut kommer nätverket av flyktingforskare och intervjuade personer att formaliseras till New European Welcome (NEW) – en flyktingledd Advocacy & Research Think Tank i Bryssel. Med stöd av forskningsresultaten kommer NEW att leda påverkans- och lobbyarbete för att driva policyförändringar på EU-nivå.